Zdrowo, smacznie i szybko!

Udo z kurczaka na talarkach z batatów ze szpinakiem w smalcu gęsim!

Składniki:
– 200g Udo z kurczaka bez kosci i bez skory
– 150g Batat (Słodki ziemniak)
– Garść świeżego szpinaku
– 30g Smalec gęsi
– Główka czosnku
– Pieprz, sól, cynamon, papryka, zioła prowansalskie, chilli

Przygotowanie:
Udo z kurczaka dusimy 10 min na małym ogniu przyprawiając je papryką słodką, ziołami prowansalskimi, pieprzem, solą, chilli, czosnkiem i cynamonem!
Surowe bataty kroimy na talarki a następnie pieczemy je na patelni w gesim smalcu do momentu az się zarumienią. Jednocześnie przyprawiamy je pieprzem i solą. Gdy już nabiorą koloru dorzucamy na wierzch szpinak dosłownie na 2-3 min oraz wyciskamy dwa ząbki czosnku.

16178549_1890831504469075_3280717298059526717_o

Kategorie: Żywność i dieta

Loading Disqus Comments ...